top of page

Водоохлаждащи агрегати


Чилъри CLIVET, основани на центробежни компресори:

Според маркетингови изследвания, днес в България най-търсените чилъри са със спирални и винтови компресори. В същото време, въпреки кризата, клиентите все по-често проявяват интерес към чилъри с центробежни компресори. Понякога инсталаторите се опасяват от трудностите, които могат да се срещнат по време на проектиране, изграждане, стартиране и поддържане на тези съоръжения. Сигурен начин да се отървем от страха - да се свържем с производителя, чиито опит и репутация са извън всякакво съмнение.

CLIVET в продължение на 20 години, е един от десетте водещи производители на чилъри, а през последните 5 години се нарежда в топ пет.

Българското представителството на компанията предлага на своите клиенти цялостна помощ -проектиране, техническа поддръжка, продажби и следпродажбено обслужване на хладилното оборудване на базата центробежни компресори.

Новите агрегати използват хладилен агент R134A, защото е безопасен за озоновия слой и има нисък потенциал за глобално затопляне. Най-високото ниво на надеждност на машините е обезпечено чрез използването на компоненти - компресори, електронни терморегулиращи вентили, хидравлични елементи, контролери, произведени от световно признати производители.

Охлаждащата мощност на CLIVET с центробежни компресори е от 800 до 8000 kw. Гамата машини с различни класове на енергийна ефективност може да увеличи възвръщаемостта на инвестициите и тясно кореспондира с изискванията на всеки отделен случай. Използването на най-модерните технологии, включително специални патентовани двустепенни центробежни компресори, осигурява по-голям коефициент на преобразуване, като съотношението достига до 7.0. Потвърждава се от сертификата AHRI.

Патентована технология (Full Falling филм) значително увеличава ефективността на изпарителя, в сравнение с нагряваните топлообменници и така се намалява количеството използван фреон с близо 40%. Технологията се базира на разпределян равномерно течен фреон, който се влива по стените на медна тръба, през която преминава охлаждащ флуид. Количеството използван фреон е минимално, процеса на пренос на топлина е по-ефективен. Освен това, тази схема помага да се задържи маслото в компресора.

Водоохлаждащите агрегати CLIVET с центробежни компресори могат да бъдат оборудвани с честотно контролиращо устройство /инвертор/, като по този начин се намалява пусковия ток и ефективността при частичен товар се повишава с до средно 30%.

Патентован симетричен двустепенен компресор, проектиран с економайзер- схема позволява да се балансира натоварването на лагерите, за да се намали евентуален теч на фреон, намаляване на триенето и по този начин се подобрява ефективността на компресия и удължаване на живота на устройството. Прилагането на директно задвижване намалява броя на движещите се части, което увеличава надеждността на оборудването и намалява нивото на шума по време на работа. С патентован механизъм с обърнати лопатки, мощността на компресора може да варира от 10 до 100%.

В кожухотръбен топлообменник, изработен от медни тръби с оребрение както на вътрешната, така и на външната повърхност, се постига максимална ефективност с минимална консумация на енергия.

Също толкова важнен е интегрирания економайзер, разположен в долната част на корпуса на кондензатора. Той осигурява по-ефективно преохлаждане на фреона и увеличава производителността с 5-8%.

Удобно допълнение е наличието на контролен сензорен панел с диагонал 10,4 инча. Графичният интерфейс ви позволява бързо и лесно да получите достъп до всички функции на управление на охладителя. В допълнение е възможно и отдалечен достъп за наблюдение на работните параметри, пускане и спиране на водоохлаждащия агрегат.

Слайд:
Последни:
Тагове:
Следвайте ни:
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page